Skip to content

Vughtenaren halen hun brood bij La Boulangerie Goossens. Omdat ze weten dat het zo vers is. Soms nog warm zelfs, wanneer het nét uit de oven komt. Die heerlijke geur, die bijzondere smaak: we creëren ze al sinds 1938, toen Huub Goossens z’n bakkerij in Vught startte.

Wij zijn Goossens.

Echte broodbakkers uit Vught sinds 1938

Later namen zoon Lambert en zijn vrouw de zaak over, gevolgd door hun zoons Arthur en Jeroen. We zijn dus een echte bakkersfamilie, al drie generaties lang. Veranderd is er uiteraard wel wat, maar gebleven is het ambacht. We doen niets liever dan onze klanten laten genieten van eerlijk en zelfgemaakt brood. Van producten waarvoor ze blijven terugkomen.

Onze grondstoffen zijn speciaal voor ons samengesteld. En dat proef je.

Op tijd en tailormade

We weten precies hoe laat we ’s nachts moeten beginnen om onze broden ’s ochtends zo vers mogelijk in onze winkels te krijgen. Tijd geeft smaak, zoals ook onze grondstoffen daaraan bijdragen. We staan voor eerlijk brood, zonder onnodige toevoegingen. Dus kopen we onder andere in bij een Belgische meelfabrikant, die onze grondstoffen precies samenstelt zoals wij dat willen. Ook gebruiken we voor onze desembroden alleen speciale T65 tarwebloem uit Frankrijk. Da’s het beste van het beste, vinden wij. Waarom? Proef het zelf maar eens.

brooddeeg la boulangerie Goossens

Onafhankelijk gekeurd

Dat gemoedelijk Brabantse: wij houden ervan. Dus nemen we de tijd voor onze klanten. We kennen ze, maken graag een praatje. Maar toch, het belangrijkste? Dat is de kwaliteit van onze producten. Daarom zijn we lid van het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC), dat als onafhankelijk advies- en kenniscentrum bakkerijen keurt en beoordeelt. Zo ook ons. De mensen van het NBC zijn onze vakgenoten, ze kennen onze wereld. Daardoor zit het met die keuringen wel goed. En houden wij onze standaard voor kwaliteit hoog, voor altijd een gezond en smaakvol product.

Zelfgebakken brood. Eerlijk en vers.

Ook voor de zakelijke klant

Bij La Boulangerie Goossens bakken we onze producten ook voor de lokale, zakelijke klant. Zo laat Stichting Vughterstede de bewoners van woonzorgcentra, aanleunwoningen en seniorenappartementen genieten van ons brood. Kasteel Maurick en Landgoed Huize Bergen in Vught doen hetzelfde voor hun gasten. Ook leveren wij onze producten aan lokale horeca, zoals cafés en restaurants, net als aan versspeciaalzaak Paul Heemskerk in ’s-Hertogenbosch. Het is zo alles bij elkaar een mooi lijstje, waar we dan ook best trots op zijn.

Brood bakken is arbeidsintensief. Ook nu, in een tijd waarin technologie zoveel impact heeft. We profiteren heus wel van al die ontwikkelingen, bijvoorbeeld met gerichte investeringen in de juiste machines. Maar het ambacht? Dat blijft. Kneden, bakken, alles met de juiste temperatuur en instellingen: daar blijven handen voor nodig. Gelukkig maar, het maakt ons vak tot wat het is. 

Ambacht en technologie

produktie worstenbrood
Laboulangerie_Goossens Vught

vers deeg

dagelijks bereid

Het resultaat: Brood vol van smaak, knapperig en eerlijk.